0

Buur & zo in Colmschate maakt grote veranderingen door.  Niet alleen zijn de twee nieuwe buurtconciërges Jaap van Zweden en Carla Kragten aan de slag gegaan in Colmschate, ook vormt Verbindingscentrum de Fontein het nieuwe Wijkservicecentrum van Buur & zo. Daarin komen zorg, welzijn en logistiek op een unieke manier samen. Op 1 maart komen Lianne en Liesbeth in dienst. Zij starten op die dag in Diepenveen, de tweede wijk van Deventer waar Buur & zo van start gaat.

De buurtconciërges bezorgen goederen aan de deur en hebben daarbij tijd voor een praatje. Op die manier krijgen zij een vertrouwd gezicht en bieden zij een luisterend oor. Als de alleenwonende oudere, de voornaamste doelgroep, met een vraag of probleem zit kunnen zij die kwijt bij de buurtconciërges.

Die kunnen voor de oplossing van die vraag terugvallen op de grote groep enthousiaste vrijwilligers, verbonden aan de Fontein. Maar ook de preventiemedewerkers van het sociale team inschakelen. Daardoor blijft er geen vraag onbeantwoord en hoeft niemand alleen te zitten die dat niet wil. Dat is hun streven. En door gebruik te maken van elektrische auto’s dragen zij bij aan een emissievrije toekomst.

In het filmpje stellen de mensen achter Buur & zo zich graag zelf voor.

Jannette de Bes van TNO is de projectleider van Buur & zo. Om dit duurzame en zorg logistieke concept tot een succes te maken werkt Buur & zo samen met Carinova, de initiatiefnemers van Buur & zo, en met Vegro Verpleegartikelen, Gotink Catering, Medido, Flora Apotheek, F. v/d Vooren b.v. Medische Groothandel, Jumbo Hans Kok, Verbindingscentrum de Fontein, MKB Deventer, Cleantech Regio, Raster en het sociale team van Deventer.

Ook stellen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Saxion Hogeschool en Radboud Universiteit hun expertise beschikbaar.

Dit initiatief wordt ondersteund door Provincie Overijssel, Gemeente Deventer, Topsector Logistiek – TKI Dinalog en Health Holland.

Wilt u weten wat Buur & Zo voor u kan betekenen? Of wilt u bijdragen aan het succes van Buur & Zo? Laat het ons weten!

Voor vragen over Buur & zo: Christina Lintsen, 06- 10143878, info@buurenzo.nl

Voor overige vragen: Jannette de Bes- van Staalduinen, tel. 06-129 60 826, jannette.debes@tno.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.