0

We beginnen de dag met het openen van onze e-mail berichten. Zijn er nog bijzonderheden? Mogen we een hulpmiddel van de Vegro uitleveren of ophalen? Staan er misschien nieuwe namen voor een maaltijdbezorging op de lijst? Wie mogen we vandaag weer ontmoeten en wat gaan we meemaken?

Er is niets zo mooi als het werken met mensen zeker als het, zoals veelal in ons geval, de oudere buurtbewoner is vol met verhalen en herinneringen.

Om half negen krijgen wij de medicijnen van de Flora apotheek aangeleverd en na het sorteren starten mijn collega’s en ik met het rijden van onze routes. Waar zouden we binnengevraagd worden? Wie heeft er een klusje, een vraag of een verhaal? We zijn elke keer weer blij verrast met wat de dag brengt.

Ik kom aan bij mevrouw K. Zij is druk bezig met naaiwerk, maar krijgt de draad niet goed in de naaimachine naald. Ik bied aan om mee te kijken en voor ik het weet zit ik in de slaapkamer van deze mevrouw waarbij zij een loep vasthoudt en wij samen proberen die draad erin te krijgen. We krijgen beiden een lachbui, omdat het ook voor mij toch lastiger is dan gedacht! Uiteindelijk lukt het en mevrouw kan verder!

Dan nu de lach uit mijn gevoel en gezicht verbannen. Want ik weet dat het volgende adres veel verdriet heeft. Meneer mist zijn kinderen en kleinkinderen. Corona is niet makkelijk. Ik kan het persoonlijk niet oplossen, maar meneer vindt het fijn dat er iemand is die kan en wil luisteren.

Na nog meer leveringen en gesprekjes aan de deur over niets maar die wel degelijk ergens over gaan, is het tijd om terug te keren naar de hub waar ik mijn collega weer tref. Veel tijd voor een (lunch)pauze is er niet, want er wacht nog een baxter rol (medicijnen) wissel in een Medido en er moeten nog boodschappen worden gehaald!

Mijn collega neemt de wissel op zich. En terwijl de bewoner haar verhaal vertelt, over van alles en nog wat, wisselt zij rustig de medicijnenrol voor een nieuwe.

De boodschappen die ik ga doen zijn verjaardag boodschappen bij de Jumbo! De mantelzorger van deze bewoner is met vakantie maar hoe krijg ik de boodschappen nu binnen? Buur&Zo is er om te helpen. Hoewel deze hoeveelheid boodschappen tot een uitzondering behoren, doe ik ze met veel plezier. Mevrouw blij, wij blij, iedereen blij! Van harte gefeliciteerd!

En na de administratie neem ik samen met mijn collega de dag door en delen we de hilarische, mooie, minder mooie en verdrietige momenten. We kunnen het gelukkig bij elkaar kwijt.

En kijk, er komt een mailtje met de maaltijden voor morgen van Gotink binnen. En ja, een proef pakket erbij, wellicht een nieuw contact voor Buur&Zo in de toekomst die we kunnen helpen aan contacten, naar Verbindingscentrum de Fontein door verwijzen voor activiteiten, hulp kunnen bieden in samenwerking met het Sociaal Team, een vrijwilliger voor aan kunnen vragen, of….

Nu al zin in morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.